Vakuutusyhtiö tylyttää: ”Nivelkierukkasi ei vaan voinut repeytyä!”

Vanha sanonta kuuluu: ”Tekevälle sattuu.” Ei muuten satu, jos vakuutusyhtiöltä kysytään…

Minulle sattui töissä tapaturma. Otin pari juoksuaskelta, kun polvessa rusahti kovaa. Tämän jälkeen polvi ei enään kestänyt yhtään rasitusta, eikä taittunut kumpaankaan suuntaan. Päivystyksestä annettiin lähete keskussairaalan kirurgiselle polikliniikalle, jossa ortopedi arvioi tilanteen ja laittoi minut kiirelliseen magneettikuvaan. Magneettikuvasta ilmeni, että polveni nivelkierukka on repeytynyt ja se täytyy tähystää. Kävin tähystysleikkauksessa ja kaikki sujui hyvin. Pari laskua tuli kotiin, ja kun asioista soitti paikalliselle sairaanhoitopiirille ja ilmoitti työtapaturmasta, he käänsivät ne laskut sieltä automaattisesti. Tästä täytyy kiittää heitä sujuvasta toiminnasta!

Tapahtumat ottivat käänteen, kun työpaikan vakuutusyhtiöltä tuli päätös, että he eivät korvaa magneettikuvasta eteenpäin tehtyjä toimenpiteitä. Syynä on se, että nivelkierukka ei ole voinut repeytyä työtapaturmassa, vaan jostain muusta tapahtumasta. Nivelkierukan repeytyminen on kivulias tapaturma, joka ei jää huomaamatta.

Eli vakuutusyhtiön mukaan polvi venähti normaalisti töissä ja sitten jossain siinä välissä yht’äkkiä naps huomaamatta nivelkierukka repesi? Asiasta tein totta kai muutoksenhaun (valituksen), jonka vakuutusyhtiö torppasi heti. Valitus lähti vakuutusyhtiöistä riippumattomaan tapaturmalautakuntaan, jossa käsittelyyn menee vähintään vuosi. Osa-aika työläisenä tulot kun jäävät alle 1000e/kk, siitä kun vähennetään asumismenot, ruoka yms. niin se pieni summa, mikä jää jäljelle, meni suoraan sairaanhoitopiirille.

Sinänsä pienistä summista kyse, mutta kuitenkin siitä vakuutuksesta maksetaan noin se 10 euroa tunnilta per työntekijä.

– Korkea kipukynnys?