Tv:n katselua luvan kanssa

Tämä tarina on jo historiaa, koska TV-luvasta on jo luovuttu. Mutta jossain voudin kirjoissa rästimaksu lienee kuitenkin kansantalouden paikkaavissa summissa.

Muutin ulkomaille 2010, tein muuttoilmoitukset postiin ja maistraattiin. Näiden tahojen pitäisi ilmoittaa muutosta kaikkiin virastoihin, pankkeihin ym. Sain perääni verolappuja sekä KELA:n hävyttömän kirjeen sosiaaliturvasta ja siispä kuvittelin, että kaikki oli hoidettu.

Mutta ei, TV-luvasta sain edelleen laskun. Soitin, että olen muuttanut ulkomaille, ja että asiasta on virallisesti ilmoitettu. ”Ei, kun TV-lupa pitää erikseen irtisanoa”, vaikkei siis ole osoitetta Suomessa. Asiakaspalvelun työntekijä pitkin hampain suostui ottamaan ilmoituksen vastaan. Ilmoituksen vastaanottanut alkoi melkein itkeä kun kysyin, että pitääkö kuollessaan ilmoitus tehdä viikkoa ennen, vai riittääkö kuolinpäivänä?

– Nimetön

  • nimeton1234

    En yhtään ihmettele asiakaspalvelijan itkuisuutta, jos asiakas laukoo noin vittumaisia kommentteja päin naamaa. Tsiisus, siellä on ihmisiä töissä meitä varten – vähän sympatiaa ja ymmärrystä, vaikka byroslaviakiimassa tekisikin mieli näyttää keskisormea jatkuvasti valtiolle.