Pyhän kolminaisuuden kanssa asiointia

Paperihelvetissä piehtarointia ja aanelosien havinaa…

Työnhakuni on startannut perinteiseen tapaan; ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluiden oma asioinnin kautta ja toimitin työvoimatoimistolle tarvittavat dokumentit työvoimapoliittista lausuntoa varten. Eilen sain Kansalaisen asiointitililleni lausunnon, jonka mukaan työttömyysetuuden maksamiselle ei ole työvoimapoliittista estettä. Tähän asti kaikki selvää, hienoa! Mutta tästä se salapoliisityö sitten alkoi…

Aloin selvittämään, että mitä kaikkea voisin tehdä työllistymiseni/kouluttautumiseni eteen kuitenkin sen ehdolla, että olen oikeutettu saamaan ansiosidonnaista päivärahaa.

Soitin IAET-kassaan kysyäkseni mitä voisin tehdä ja selvisi, että se on hyvin tilannekohtaista kuka on se taho, kenen kanssa asioidaan missäkin tilanteessa. Se voi olla työvoimatoimisto, kela tai työttömyyskassa ja hänen mukaansa missään ei ole koottuna miten ja kenen kanssa missäkin tilanteessa tulisi toimia.

Oikeasti? Eikö tosiaankaan missään ole löydettävissä edes suuntaa antavaa ohjenuoraa tai listausta eri tilanteista, jotka auttaisivat hieman selventämään tätä pyhän kolminaisuuden kanssa asiointia? Vai pitääkö mennä perse edellä puuhun vain todetakseen, että “Ai, tätä ei voinutkaan tehdä ja nyt ansiosidonnainen päiväraha on lakkautettu.” Se joka ilmiantaa tällaisen paikan tai kirjoittaa viiltävän (ja todenmukaisen) ohjeen jonnekin, tarjoan kahvit ja vaikka pullatkin.

Tavoitteenani on kehittää itseäni kouluttautumalla ja samalla kuitenkin olla jollain tapaa kiinni työelämässä. Tai vaihtoehtoisesti olla kokopäivätöissä kiinnostavalla alalla ja kouluttautua työn ohessa.

Huom. Tähän haluan selventää, että tarkoitukseni ei ole laiskotella kotona tekemättä mitään ja nauttia ”ilmaisesta rahasta” vaan tehdä asiat niin fiksusti kuin mahdollista, jotta voisin työllistyä pysyvästi ammattiin, joka tuntuu omalta. Tukeekohan pyhä kolminaisuus toiveitani ja haaveitani. Se jää nähtäväksi.

Tämä osio saa jatkoa heti kun saan selvitettyä lisää pyhän kolminaisuuden sielunmaisemaa sekä koottua lisää todistusaineistoa sen kieroutuneesta mielestä. Stay tuned!

-Päivi

(Oletko nähnyt, kuullut tai joutunut itse olemaan oman elämäsi Indiana Jones Suomen lupaviidakossa? Kirjoita meille, me kerromme tarinasi.)